Op 1 mei 2008 stonden in Nederland 1319 mensen op de wachtlijst voor een orgaan, dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Jaarlijks overlijden honderden mensen omdat er voor hen geen donornier, -hart, -lever of longen beschikbaar zijn. Op woensdag 11 juni 2008 werd in Den Haag in opdracht van hetzelfde ministerie van VWS het masterplan orgaandonatie gepresenteerd. In dit masterplan adviseert de Coördinatie Groep Orgaandonatie (CGOD) aan het ministerie van VWS het probleem van het tekort aan donororganen op te lossen door middel van onder andere betere regelgeving en voorlichting. Helaas lijkt het erop dat CDA-minister van volksgezondheid Ab Klink het advies uit het masterplan niet gaat overnemen en alles bij het oude wil houden.Gevolg is dat, na tien jaar lang debatteren, politiek Den Haag niet in staat blijkt te zijn het probleem van lange wachtlijsten en een tekort aan donororganen terug te dringen. Het is dan ook niet vreemd dat er maatschappelijke initiatieven ontstaan zoals het BNN-programma ‘De Grote Donorshow’ welke in juni 2007 wereldwijd voor ophef zorgde en anderhalf jaar later in New York werd bekroond met een International Emmy Award. Na de uitreiking van de prestigieuze prijs reageerde de uitgelaten BNN-voorzitter Patrick Lodiers dat, na Emmy winnaar Peter R. de Vries, het blijkbaar makkelijker is in Nederland om een Emmy te krijgen dan een nieuwe donor. Een helaas noodzakelijke opmerking.
 

Een ander maatschappelijk initiatief is de Donorpas. Een oplossing in navolging van de succesvolle Medikaart omdat het ministerie van volksgezondheid ook op dit gebied weer tekort schiet. Elke Nederlander die staat ingeschreven in het donorregister ontvangt een persoonlijk papieren ‘kaartje’ met daarop belangrijke informatie over zijn of haar donorcodicil. Informatie die van belang is zoals de registratiekeuze en het inschrijfnummer van het donorregister maar ook informatie die u als donor naast uw identiteitskaart, pinpas en creditcard altijd bij u draagt. Om duidelijkheid en zekerheid te verschaffen maar ook om te laten zien dat u donor bent. Een verstandige keuze waarop u trots mag zijn. Het probleem van de papieren kaartjes welke door het donorregister worden uitgegeven is naast de onoverzichtelijkheid de uiterst korte levensduur. Na enkele maanden is het inmiddels gekreukte en verfrommelde kaartje tevens onleesbaar geworden. De Donorpas is een pas van hetzelfde formaat en dezelfde kwaliteit als die van een creditcard of pinpas en biedt een oplossing voor bovenstaand probleem. Uw belangrijke donorinformatie wordt op de Donorpas ingebrand en de Donorpas gaat bovendien een levenlang mee. Een modern vormgegeven pas waarmee u kunt laten zien uw steentje bij te dragen om het probleem van het tekort aan donororganen op te lossen. De reden waarom u uiteindelijk besloten heeft om donor te worden!

 
Via deze website kunt u voor slechts € 5,- uw persoonlijke Donorpas aanvragen, hierover leest u meer op de pagina pas aanvragen. Op de info pagina leest u over de verschillende mogelijkheden welke de donorpas biedt. De Donorpas, uw handzame donorcodicil…    
 
Deze website is op geen enkele wijze gekoppeld aan het ministerie van VWS noch aan het donorregister. Uw persoonlijke gegevens worden, tevens met het oog op de privacywetgeving, derhalve uiterst discreet behandeld en niet aan derden verstrekt. Klik op het logo hiernaast en word vandaag nog donor!

Terug naar boven
大都市の多くの女性と同様に、高級品は自分自身を武装させる柔らかい武器になります。 あなたがエルメスを持っていないなら、あなたはエルメスのサークルに絞ることができません。 すべての裕福な人々がブランドバッグを買うことを望んでいるわけではないにもかかわらず、彼らの地位はエルメスやポルシェによって証明されていませんが、ブランドによって目に見えないように分割されたサークルは、まだサークルを非主流にしたり、 このサークルに入る人は心に痛みを感じますが、これは虚栄心ではなく、消費レベルの違いによる授業の違いによってもたらされる不安感や社会的圧力の感覚です。 ブランド携帯ケース グッチiphoneケース シャネルiphoneケース 私はニューヨークのアッパーイーストサイドの女性を理解することができます。人生は難しく、女性は行かなければなりません。 私はニューヨークで学んだクラスメートとニューヨークでこの場所を説明したことを覚えています。ニューヨークでは誰もが幸せに暮らし、貧しい人々は貧しい人、豊かな人は豊かな人たちです。