Donatiebereidheid Nederlanders neemt toe

Steeds meer Nederlandse jongeren willen orgaandonor zijn. Ook hebben donoren minder vaak bedenkingen bij het gebruik van hun organen voor onderzoek, als na hun dood blijkt dat deze niet geschikt zijn voor transplantatie. Dat schrijft de krant van de Universiteit Utrecht op basis van recente cijfers van het donorregister.

Aanschrijving meerderjarigen
Tegenwoordig krijgt iedereen die meerderjarig wordt, een brief met de vraag zijn keuze voor of tegen orgaandonatie vast te laten leggen in het donorregister. Van deze jongeren die zich laten registreren, is een steeds groter deel bereid na zijn dood organen af te staan. Liet zes jaar geleden nog een op de drie een ‘nee’ vastleggen, nu is dat nog maar een op de vier. Wel zonderen de jongeren die donor willen zijn, steeds vaker bepaalde organen of weefsels uit van donatie, bijvoorbeeld de hartkleppen.

Onderzoek
Ook vinden steeds meer mensen het goed dat er onderzoek gedaan wordt met hun organen, als die onverhoopt niet geschikt blijken voor transplantatie. In de afgelopen vijf jaar is het percentage donoren dat dat niet wil, gedaald van 0,91 naar 0,84.

Bron: 18-12-2009 Ublad

fussball trikots kaufen billiga cykelbyxor ropa ciclismo barata wielerkleding outlet outlet abbigliamento ciclismo levně cyklodresy