Donatiebereidheid Nederlanders neemt toe

Steeds meer Nederlandse jongeren willen orgaandonor zijn. Ook hebben donoren minder vaak bedenkingen bij het gebruik van hun organen voor onderzoek, als na hun dood blijkt dat deze niet geschikt zijn voor transplantatie. Dat schrijft de krant van de Universiteit Utrecht op basis van recente cijfers van het donorregister.

Aanschrijving meerderjarigen
Tegenwoordig krijgt iedereen die meerderjarig wordt, een brief met de vraag zijn keuze voor of tegen orgaandonatie vast te laten leggen in het donorregister. Van deze jongeren die zich laten registreren, is een steeds groter deel bereid na zijn dood organen af te staan. Liet zes jaar geleden nog een op de drie een ‘nee’ vastleggen, nu is dat nog maar een op de vier. Wel zonderen de jongeren die donor willen zijn, steeds vaker bepaalde organen of weefsels uit van donatie, bijvoorbeeld de hartkleppen.

Onderzoek
Ook vinden steeds meer mensen het goed dat er onderzoek gedaan wordt met hun organen, als die onverhoopt niet geschikt blijken voor transplantatie. In de afgelopen vijf jaar is het percentage donoren dat dat niet wil, gedaald van 0,91 naar 0,84.

Bron: 18-12-2009 Ublad

大都市の多くの女性と同様に、高級品は自分自身を武装させる柔らかい武器になります。 あなたがエルメスを持っていないなら、あなたはエルメスのサークルに絞ることができません。 すべての裕福な人々がブランドバッグを買うことを望んでいるわけではないにもかかわらず、彼らの地位はエルメスやポルシェによって証明されていませんが、ブランドによって目に見えないように分割されたサークルは、まだサークルを非主流にしたり、 このサークルに入る人は心に痛みを感じますが、これは虚栄心ではなく、消費レベルの違いによる授業の違いによってもたらされる不安感や社会的圧力の感覚です。 ブランド携帯ケース グッチiphoneケース シャネルiphoneケース 私はニューヨークのアッパーイーストサイドの女性を理解することができます。人生は難しく、女性は行かなければなりません。 私はニューヨークで学んだクラスメートとニューヨークでこの場所を説明したことを覚えています。ニューヨークでは誰もが幸せに暮らし、貧しい人々は貧しい人、豊かな人は豊かな人たちです。